Mesologie het reguliere alternatief!

 Wat is Mesologie?

 

Mesologie is een vorm van geneeskunde, waarin reguliere medische kennis op effectieve wijze geïntegreerd wordt met kennis van de Traditionele Chinese Geneeskunde(TCM), de Ayurveda, Homeopathie, Orthomoleculaire Geneeskunde en Electro Fysische Diagnostiek(EFD).

 

Meso betekent letterlijk "midden". Mesologie benut de enorme kennis van de moderne Westerse geneeskunde en de oeroude inzichten van de Chinese en Indiase geneeskunde. Tijdens de 5-jarige opleiding komt de reguliere anatomie, fysiologie, neurologie en pathologie aan de orde, die ook een westerse arts meekrijgt tijdens zijn of haar opleiding.  Mesologie vervangt de reguliere geneeskunde echter niet, maar werkt aanvullend en streeft naar een synthese tussen reguliere en complementaire geneeswijzen, waarin een goede samenwerking met huisartsen, specialisten en andere disciplines in de gezondheidszorg voorop staat.

 

 

   

EFD-meting

 

Polsdiagnostiek

 

 

Bij de Mesologie gaat het om het opsporen van dysfuncties in het lichaam. Onafhankelijk van de klacht doen we bij iedereen een totaal lichamelijk onderzoek. We proberen bij ieder individu de oorzaak van de klachten te achterhalen. Dezelfde klacht, bijvoorbeeld hoofdpijn, kan zeer uiteenlopende oorzaken hebben, waarvoor we bij iedereen een totaalonderzoek doen. We hebben daarvoor een aantal onderzoekstechnieken tot onze beschikking, namelijk: 

  •  Anamnese, zowel mondeling als schriftelijk
  •  Pols- en tongdiagnostiek
  •  EFD
  •  Lichamelijk  onderzoek

Dit zijn eigenlijk de vier "poten" onder onze stoel, vier verschillende invalshoeken om tot een diagnose te komen. Uiteindelijk gaan we op zoek naar oplossingen om de normale functies in het lichaam weer te herstellen. 

De behandeling kan bestaan uit voedingsadviezen, homeopathie, chinese kruiden, ayurvedische kruiden of voedingssupplementen. Voor meer informatie kunt u de site van de Nederlandse Vereniging voor Mesologie raadplegen.